Rijschool B-E in Gouda
Aanhangerrijbewijs in 1 dag!
Ook caravantraining.

Caravantraining.

Het manoeuvreren met een caravan (of paarden- of boottrailer) levert voor menigeen soms nog wel wat problemen op. Eenmaal aangekomen op de camping komt het toch op stuurmanskunst aan als het erom gaat de caravan eerst tussen de slagbomen door, vervolgens over smalle, kronkelige paadjes en uiteindelijk op de juiste plek tussen de bomen te krijgen.

Als u hierbij advies van een deskundige denkt te kunnen gebruiken helpen wij u graag. Wij bieden een caravantraining aan waarbij u in 3 uren tijd leert over de techniek van het rijden met een caravan, het belang van de juiste belading, het gedrag van uw auto in combinatie met uw caravan en natuurlijk het manoeuvreren. Dit alles met uw eigen auto/caravan-combinatie.

Instructeur Harry, zelf een zeer ervaren en enthousiast caravan-kampeerder, leert u alle ins en outs op dit gebied. Dit is dus geen aanhangercursus, maar een cursus speciaal toegespitst op het weggedrag van en het manoeuvreren met uw eigen caravan (zoals wanneer kan een caravan gaan slingeren en wat dan te doen, wanneer wel en wanneer geen stabilisator gebruiken, welke belading op welke plek, technische wetenswaardigheden, enz enz). Verder leert u hoe om te gaan met de specifieke "camping-obstakels"; hoe u de caravan op de makkelijkste manier op z'n plek krijgt. Hierbij is ook de manier van aanwijzingen geven door uw (kampeer)partner van belang. Wij leren u hoe dat het beste kan en hoe het vooral niet moet.

Een nuttige cursus, ook al heeft uw caravan een mover. Wanneer u nl. onderweg ergens om wat voor reden dan ook moet omkeren of een afslag heeft gemist en plotseling in een klein dorpje met smalle straatjes bent beland, is het fijn als u weet dat u zich hier makkelijk uit kunt manoeuvreren.

Na afloop van de cursus ontvangt u het boekje "Veilig op weg", met handige tips, zodat u alles nog eens na kunt lezen.

caravantraining rijschool B-E Gouda


Rijschool B-E | Hoge Gouwe 133, 2801 LE GOUDA | 0182-606472 | info@rijschoolbe.nl | kvk 29038484 |
©2015B-E
Basisvorm Hoogteverschil © Uwilthosting.nl - Ontwerp © Niek Reus, Uwilthosting.nl